Randy Orton (Featured Superstar)

Go down

Randy Orton (Featured Superstar)

Писане by Edge's wife..* on Вто Авг 14, 2012 8:16 pm

Рeндал Кейт Ортън също познат като Ренди Ортън е американски кечист и актьор. Ортън е трето поколение професионален борец, като неговия дядо Боб Ортън и баща му Боб Ортън Младши също са били кечисти. Започва да тренира в Mid-Missouri Wrestling Association-Southern Illinois Conference Wrestling за месец. След това e изпратен в Ohio Valley Wrestling (OVW), където става Хардкор шампион на федерацията. След като подписва с WWE става част от отбора на Трите Хикса "Еволюция" в шоуто "Разбиване". Ортън печели бързо своята първа титла — Интерконтиненталната, и става човекът, който най-дълго е държал тази титла! Получава прякора си "Убиеца на легенди", като започва да неуважава и побеждава известни ветерани и кечисти от "Залата на славата". През 2004 година Ортън става най-младия Световен Шампион в Тежка Категория, когато е на 24 години. През 2006 година заедно с Острието създават отбор под името "Rated-RKO". Те доминират в отборната дивизия и печелят Световните Отборни титли. През 2007 година отборът се разпада, а Ортън е преместен в "Първична сила" и печели на два пъти Титлата на Федерацията (WWE Championship) за една-единствена вечер! Той се превръща в топ-звездата на компанията, като продължава да набира Царувания със Световни Титли (Title Reigns). Проявявайки ужасяваща агресия и жестокост срещу опонентите си, той си спечелва втори прякор - "Пепелянката". През 2010 година печели отново титлата от "Келтския войн" Шеймъс, но я губи от Миз след успешен cash на "Договорът в куфарчето" в едно от изданията на "Първична сила". Унищожавайки сам групировката "Нексъс" и водачът им СМ Пънк, Ортън се връща обратно в бранда "Разбиване", където отнема Световната титла в тежка категория от Крисчън, и става лицето на Световната Кеч Федерация!

Сценични имена
Ренди Ортън, "Убиец на Легенди", Пепелянката Върховния хищник

Обявена височина
196 см.

Обявено тегло
110 кг.

Роден
1 април 1980 г.
Ноксвил, Тенеси
Живее в Сейнт Луис, Мисури

Треньор
Боб Ортън

Дебют
18 март, 2002 г.2002-2003
Първия мач на Ортън е срещу Хардкор Холи на 25 април,2002 г. в Разбиване. Скоро след това Ортън става от добрите (face) и продължава със серия от мачове с Холи. През септември 2002 г. е преместен в Първична сила, като в дебюта си побеждава Стивън Ричардс. Седмица след дебюта си той контузва своето рамо и отсъства месеци. Когато е контузен се появява често на Първична сила като създава собствена част от шоуто — Randy news network. Постепенно се превръща в heel (лош образ в кеча). След контузията той става част от "Еволюция" заедно с Рик Светкавицата, Трите Хикса и новодошлия Батиста. "Еволюция" достига своя връх на Армагедон 2003,когато всички титли в Първична сила са притежание на "Еволюция". През 2003 г. Ортън отделя голяма част от времето си да помага на Трите Хикса за враждата между него Скот Стейнър и Голдбърг, които са бивши състезатели на WCW. Ортън включва Трите Хикса в мач на турнира Летния сблъсък в мач Елиминационна клетка заедно с още 5 кечиста като Трите Хикса успява да защити Световната титла в тежка категория. Oртън обявява себе си за "Убиец на Легенди". Той не спира да се хвали като се смята за най-талантливата млада суперзвезда и е бъдещето на професионалния кеч. Той започва вражда с много бивши известни кечисти (легенди). Показва неуважение към по-възрастни и части от историята на кеча личности. Ренди побеждава Шон Майкълс на турнира Непростимо. Това е първия мач от серията му легенда срещу убиеца на легенди. Следващата легенда е Харли Рейс. През това време завършващата хватка на Ортън е "RKO". Скоро Ортън побеждава Роб Ван Дам в мач за Интерконтиненталната титла на Армагедон (14 декември 2003 г.) Ортън става кечистът който е задържал най-дълго тази титла - 7 месеца.

2006-2007 (Rated-RKO)
След Армагедон, Ортън влиза в мелето на Royal Rumble като е елеминиран от Рей Мистерио. Така Мистерио печели мач за титлата. Ортън иска мач на No Way Out срещу Мистерио и ако победи да получи шанс за титлата. След като намесва покойния Еди Гереро, Рей се съгласява за мач. Ортън взема победата като главния мениджър урежда мач "тройна заплаха" за титлата на "Кеч Мания". На 2 април на Кеч Мания в мач между Кърт Енгъл, Ренди Ортън и Рей Мистерио, Мистрерио тушира Ортън и става Шампион. На 4 април 2006 г. Ортън е отстранен за 6 дена заради непрофесионално поведение. В интервю Ортън ,че държанието му не е подобаващо за шампион, с което той иска да се завърне. Временното му изгонване е прикрито с "контузия" на глезена. През юли, Ортън заявява че уволнението му е заради това, че е пушил марихуана зад сцената. Той се завръща в Първична сила като започва вражда с Хълк Хоган и флирт с неговата 18 годишна дъщеря Брук Хоган. На SummerSlam Ортън губи мача си срещу Хоган. След новосвормирането на Дегенерация Екс (DX)-Трите Хикса и Шон Майкълс, Острието губи световната си титла. Ядосан от това, той предлага на Ортън да направят отбор под името "Rated-RKO". Ортън е съгласен и не след дълго "Rated-RKO" побеждава DX. Ортън и Острието става Отборни Шампиони. Те нападат Рик Флеър на 27 ноември, за да вбесят DX. На "New Year's Revolution" DX получава мач за титлите, но Трите Хикса се контузва и мача е прекратен.
Острието и Ортън като "Rated-RKO"
След като Трите Хикса е извън играта, Rated-RKO насочват вниманието си към Шон Майкълс.Те претърпяват загуби от Шон Майкълс и Джон Сина. Ортън продължава с прозвището си "Убиец на Легенди" като атакува Майкълс. на Judgment Day Ортън побеждава Майкълс след много атаки в главата, ДДТ от въжетата(краката на опонента са на второто въже, докато Ортън забива главата на опонента си в пода) и ритник в главата. Започва вражда с Роб Ван Дам, Дъсти Роудс и Робърт Реймъс. На 23 юли в издание на Първична сила Ортън става "Претендент номер едно" за титлата на SummerSlam. Седмица преди мача Ортън прави RKO на шампиона Джон Сина. На турнира Ортън губи мача след като отнася ЕфЮ. На следващата вечер на Първична сила, Главния мениджър и шефа на федерацията Винс Макмеън дават втори шанс на Ортън. По време на мача на Сина на същотото издание на Първична сила, Ортън се появява като напада Бащата на Сина и го рита в главата. Така Ранди си усигорява мач за титлата. На Unforgiven Ортън побеждава Сина чрез Дисквалификация, която обаче не му носи титлата. След мача бащата на Сина го рита в главата. На турнира No mercy Винс Макмеън обявява Ортън за шампион след като миналата седмица Джон Сина се е контузил. На турнира освен че получава титлата си той трябва да я защити от ХХХ, но без успех. Ортън губи титлата в началото на шоуто а в неговия край си я връща. След "No Mercy" Ортън продължава враждата си с Шон Майкълс, който се завръща на 8 октомври и прави Музика под брадичката. Майкълс получава мач за титлата на Cyber Sunday. Феновете гласуват между него, Джеф Харди и Кенеди за претендент за титлата. Майкълс е избран но Ортън го удря в слабините и е дисквалифициран и съответно запазва титлата си. На Survivor Series Ортън побеждава Майкълс след RKO, като ако Ортън бъде дисквалифициран или Майкълс използва супер ритника, те няма да получат шанс за титлата никога.


2011-2012
Преди турнира Маси,Стълби,Столове (TLC) тортън и Барет имат Beat The Clock Challenge. Барет побеждава Изикиел Джаксън за 7:43 минути, а Ортън има мач със Долф Зиглър. През целия мач Ортън се мъчи да спечели и прави много опити за тушове, но неуспешни. 1 минута преди края тортън и нациста са извън ринга. Барет напада, но Ортън се върна навреме на ринга, за да спечели само 2 секунди преди мача да приключи. Ортън получава право да избира какъв мач да играе с Барет на TLC и избира Tables Match (Мач с маси).На турнира малко преди Барет да скочи върху маса (на която е Ортън), "Пепелянката" се изправя и забива RKO върху масата, за да спечели. В следващото разбиване, Двамата имат реванш, а мача е Тушовете важат навсякъде. Барет бута Ортън по стълбите и го контузва. Ортън се завръща 2 дни преди "Кралски Грохот 2012", а на Мелето остава в последните 4, заедно с Джерико, Шеймъс и Грамадата. Ортън елиминира Грамадата, но след това е изхвърлен от Джерико. На следващото издание на Разбиване Ортън получава място в мача на турнира Клетка за елиминации, но само седмица преди турнира, когато Ортън има мач с Грамадата в Първична сила, Даниел Брайън удря Ортън с титлата и Ортън получава сътресение, което значи, че той ще изпусне турнира, а в Разбиване се играе Battle Royal мач и Сантино Марела го печели, за да замени Ортън. Няколко седмици след Клетка за Елиминации, Ортън се завръща и има мач с Брайън, но по време на мача Кейн (който приключва враждата си със Сина), атакува и Ренди. До Кечмания 28 двамата си разменят нападения в седмичните шоута, а на турнира Кейн и Ортън играят много интересен мач. Ортън се готви да ритне Кейн, но той се изправя и забива Задушаващо тръшване, но "Пепелянката" се повдига. После обаче Кейн пак прави тръшването, но от въжетата, и така печели.

Личен Живот
Ортън среща своята приятелка през ноември 2005 -Саманта Спено.На 21 септември 2007 г. той се жени за нея. През декември 2007 разбира че ще има дете. На 12 юли 2008 г. се ражда неговата първа дъщеря Алана Мaри Ортън.

Взето от "Wikipedia"
avatar
Edge's wife..*
Главен администратор

Брой мнения : 21
Дата на регистрация : 14.08.2012

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите